ALT MED

INTREBARI FRECVENTE

Pe cine putem îngriji la centrul ALTMED?

În căminul de bătrâni ALT MED  putem interna și îngriji în cele mai multe condiții persoane cu afecțiuni locomotorii (boala Parkinson, Huntington, Wilson etc), boli neurologice (Alzheimer, scleroze, diferite forme de demență, boli degenerative, epilepsie), afecțiuni musculare, articulare și ale coloanei vertebrale. 

De asemenea, medicii și asistentele noastre pot trata și îngriji persoane vârstnice care suferă de diferite afecțiuni oculare, auditive, tulburări de echilibru, care au trecut prin intervenții chirurgicale, ori au suferit un accident vascular cerebral sau infarct miocardic. Asigurăm îngrijire pe toată perioada necesară recuperării acestora, dar și ulterior, dacă este nevoie.

Ce activitati sunt organizate în centru, pentru rezidentii care pot duce o viață activă?

Pentru rezidenții noștri care pot duce o viață independentă și activă organizăm zilnic diferite activități recreative și de terapie ocupațională. În funcție de posibilitățile și pasiunile lor, cei care vor sta la noi pot lua parte la plimbări în aer liber, seri de muzică, ore de pictură și desen, jocuri de societate, dezbateri pe diverse teme. Persoanele care pot să participe la activități și în afara centrului nostru și doresc acest lucru pot fi însoțite la teatru, la operă sau la biserică, pentru a participa la slujbele religioase.

Care sunt serviciile medicale de care beneficiază rezidenții la centru?

În fiecare zi, toți rezidenții sunt consultați de către un medic primar generalist, care este prezent zilnic la centru, inclusiv în weekend. Este un medic cu o experiență de peste 35 de ani, care înțelege toate nevoile și problemele persoanelor în vârstă și îi tratează cu blândețe și devotament. Săptămânal, bătrânii internați la noi vor fi consultați și de către medici specialiști (neurologi, cardiologi, psihiatri, ortopezi etc) și, dacă este nevoie, li se vor recolta analize medicale chiar la noi la centru. Rezidenții care doresc să-și schimbe medicul de familie pot fi înscriși, la cerere, pe listele medicului prezent la centru.

Ce trebuie să conțină dosarul medical al vârstnicului, pentru internarea în centru?

Dosarul medical pe care trebuie să-l aibă fiecare rezident în momentul internării în centrul nostru trebuie să conțină istoricul său medical complet, cu detalii despre internările și externările din spital, tratamentele recomandate, diagnosticul pus, analizele efectuate, alergii și interdicții alimentare (dacă există). În acest fel, medicii și asistentele noastre vor putea cunoaște foarte bine care este starea de sănătate a rezidentului și îi vor putea administra corect tratamentul, monitorizând constant evoluția lui.

Cum este stabilit meniul zilnic? Ce soluții există pentru persoanele care trebuie să urmeze un anumit regim alimentar?

Meniul este stabilit în fiecare săptămână de către un medic nutriționist și este personalizat în funcție de necesitățile, recomandările și interdicțiile fiecărui rezident în parte. Astfel, asigurăm o dietă echilibrată inclusiv pentru bătrânii care suferă de diabet, afecțiuni cardiace sau gastrointestinale. Mâncarea este preparată zilnic în bucătăria noastră, din ingrediente proaspete, de cea mai bună calitate. Rezidenții care nu se pot alimenta pe cale naturală vor fi hrăniți prin sonde speciale. 

ALT MED

INTRA IN LEGATURA CU NOI